Open top menu
Să facem cunoştinţă cu… Mihai Brăileanu!

Să facem cunoştinţă cu… Mihai Brăileanu!

Înainte de-a fi profesor de chitară, sunt în primul rând compozitor şi iubitor de muzică. De aceea nimic nu mă face mai fericit decât să-mi văd elevii făcând un pas mai departe, de la studiul mimetic spre creaţie originală. Probabil ştii că atât eu, cât şi Alexandra (colega mea de trupă) punem accent pe repertoriu propriu şi considerăm că valoarea unui artist e dată în primul rând de ce poate compune, de ce are de spus prin muzica sa.

Mă bucur nespus când văd că elevii mei îşi fac trupe şi îşi definesc încet, dar sigur un stil propriu (cum e cazul lui Ştefan Vanea cu Infinity), că îndrăznesc să-şi exprime ideile în compoziţii (de exemplu, Carina) sau încep să schiţeze melodii pe chitară de la vârste fragede – chiar şapte ani (cum e cazul lui David, elevul lui Marius).

Mihai Brăileanu (24 de ani) este pentru mine una dintre cele mai frumoase surprize ale anului 2010. Cântă la chitară de la 17 ani, a studiat destul de mult pe cont propriu, iar din vară vine săptămânal la lecţii. La prima şedinţă, intuind că e mai mult decât un interpret cu feeling bun, l-am rugat să-mi cânte o compoziţie proprie şi, surpriză, avea “tolba” plină.

Pe 10 decembrie, l-am invitat pe Mihai să-şi facă debutul în deschiderea concertului Alexandra & Alec din clubul La Historia 2 (Bucureşti), unde am cântat la invitaţia lui Edy Paicu. Cele trei piese originale interpretate de Mihai în variantă chitară-voce i-au asigurat aplauzele publicului şi apariţia într-un nou concert, la doar câteva zile după, în Club Mojo.

Iată-l aici într-o înregistrare din La Historia 2, cântând piesa “3.000 de pahare”, compoziţie proprie:

Cântecele lui Mihai sunt în marea lor majoritate lucrări folk, uneori despre dragoste, alteori cu tematică socială, din ce în ce mai elaborate pe măsură ce ajunge să-şi cunoască instrumentul şi să se încreadă în talentul şi intuiţia personală. Cântă pe o Takamine electro-acustică ce sună la fel de curat precum cântecele lui.

Pentru a afla unde mai cântă Mihai Brăileanu şi ce planuri are cu muzica în viitorul apropiat, îi poţi urmări pagina de Facebook.

Alec
Written by Alec

Chitarist, compozitor, profesor de chitara, vizionar. Dependent de muzica.

5 Comment responses

 1. Avatar
  December 28, 2010

  Foarte frumos, mult succes. :)

 2. Avatar
  December 28, 2010

  Mult succes old friend ;)

 3. Avatar
  December 29, 2010

  Multumesc!

 4. Avatar
  January 04, 2011

  Ce cuvinte frumoase!…si sunt si mai frumoase cand stim ca nu sunt numai cuvinte!..Multumesc Alec si Alexandra ca-i sunteti alaturi iubitului meu!cred in el si-n reusita lui,la fel cum cred si in a voastra!Felicitari pentru Eurovision!

<