Open top menu
CONCURS DE COMPOZITIE MUZICALA

CONCURS DE COMPOZITIE MUZICALA

Imi amintesc când m-am înscris pentru prima dată la un concurs de compoziţie a fost în 2008.

Era vorba despre Battle of Songs şi am participat cu trupa Alexandra & Alec, piesa Ascultă-mă, melodie si versuri Alexandra Ivan, producţie Edward Maya.

Nu numai că am câştigat o superbă chitară Washburn Classic C64SCE, dar am avut ocazia de a întâlni oameni faini, compozitori tineri plini de entuziasm şi dornici de a face muzică lor auzită.

Deşi sunt reticent atunci când aud cuvintele concurs şi muzică în aceeaşi propoziţie, tocmai pentru că arta este greu de comparat, în unele cazuri ai multe de învăţat iar experienţele pe care le poţi trăi sunt unice.

Aşadar de ce să nu participi la un concurs dacă:

  • aduci muzica ta mai aproape de public
  • descoperi alţi muzicieni cu care ai putea colabora
  • este o oportunitatea de a pătrunde în industria muzicală

Iată un concurs care mi-a atras atenţia şi la care vă încurajez să participaţi.

AGELESS CREATIVE CONTEST

Fundația pentru Tineret a Municipiului București, în colaborare cu Ageless Club, organizează un concurs de compoziție muzicală pe texte rock, dotat cu premii. Marele premiu este de 1.000 de ron, locurile doi și trei urmând să aibă parte de premii surpriză.

Trupele care doresc să se înscrie în concurs vor alege dintre textele premiate deja de FTMB, de la adresa www.ftmb.ro, unul din texte și vor compune o melodie rock pentru acesta. Urmează să trimită un demo al piesei pe adresa contact@ageless.ro pentru preselecție, pana in data de 6 noiembrie 2012. Juriul va alege din aceste demo-uri un număr limitat de piese, care vor intra în marea finală, ce va avea loc în Ageless Club în 9 noiembrie 2012.

Trupele vor interpreta live piesele, în fața juriului, care va alege compoziția câștigătoare, precum și locurile doi și trei. Menționăm că piesele demo trimise la adresa de mai sus nu trebuie neapărat realizate în condiții de studio, pot fi produse și la calitate redusă, dar suficient de clar pentru a se putea juriza.

Romanian Rock Radio

 

Piesa câștigatoare va fi difuzata la Romanian Rock Radio, care este partener media al evenimentului.

 

 

 

 

Spor şi inspiraţie participanţilor!

Cine merge  vineri, 9 noiembrie în Ageless Club – Bucureşti pentru a vedea finala ?

Alec
Written by Alec

Chitarist, compozitor, profesor de chitara, vizionar. Dependent de muzica.

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<