Open top menu

Testam chitarele de la magazinul Music & More – Bucuresti

Alin Moise la Magazinul MusicAndMorePe lista magazinelor “fresh” de instrumente muzicale din Bucureşti a apărut cu ceva timp în urmă magazinul Music & More.

Am fost plăcut surprins să regăsesc acolo un vechi prieten care de-a lungul timpului a potolit setea multor muzicieni în căutarea de metode de chitară sau partituri/tabulaturi greu de găsit.

Iar el ne-a spus: “Uite avem nişte chitare noi, n-aţi vrea să le faceţi o mică recenzie?”

Aşa am ajuns să filmăm primul video al meu de când sunt în echipa Lectii-de-chitara.ro.

1. Chitara electro-acustică Freshman Apollo 1DC Mi-a plăcut cel mai mult dintre toate. Încă de la primele acorduri m-a făcut să nu o mai las din mână. Dacă ar fi să cumpăr o chitară electro-acustică, cu siguranţă voi tine cont şi de modelul acesta. Este comodă şi are un ton echilibrat, plăcut şi plin de viaţă, ceea ce ii permite să fie foarte versatilă. Un atu al acestei chitări este faptul că este construită din mahon.

2. Chitara clasică Kremona Rondo R65S
O chitară electro-clasică ce m-a impresionat de când am văzut-o. Este foarte comodă şi te ajuta să executi mai bine pasajele rapide, cornul de jos fiind decupat în aşa fel încât să poţi cânta cu usurinţă notele acute. Este confectionată din molid solid pentru top/faţă, nuc pentru laterale şi spate, mahon african pentru gât, trandafir indian pentru bridge şi fingerboard, nut şi saddle din os. Are o doză Fishman Classica 3 ce utilizează o doza piezo aflată sub saddle, EQ pe 3 benzi şi tunner încorporat.

3. Chitara electro-acustică Tanglewood Nashville IV
Este o chitară western electro-acustică, ideală pentru folk, blues, country, rock acustic etc. Acest model combină un top solid de molid himalayan, partea laterală şi spatele fiind din mahon african, iar fingerboardul din lemn de trandafir, pentru un a avea un sunet colorat şi un aspect deosebit. Judecând după raportul calitate/preţ mi se pare o alegere foarte buna ea fiind însoţită şi de un hardcase profesional.

Acum că v-am povestit vă las şi să le ascultaţi pe fiecare în parte şi vă invit să comentaţi… “go easy”. E prima mea recenzie video :)

Un material realizat de Lectii-de-chitara.ro şi Magazinul Music And More Bucureşti.

http://www.lectii-de-chitara.ro
http://www.musicandmore.ro

*sunetul a fost preluat cu aceeasi camera cu care s-a facut filmare, nefiind procesat mai apoi.
**chitarele au fost conectate la un amplificator de chitara acustica Tanglewood T6

 

 

Alec
Written by Alec

Chitarist, compozitor, profesor de chitara, vizionar. Dependent de muzica.

2 Comment responses

  1. Avatar
    December 12, 2013

    Chitara clasică e mai degrabă Kremona Rondo R65CW (nu 65S – care nu e amplificată şi are alt tip de corp).

  2. Avatar
    October 10, 2015

    ce parere aveti de chitara soundsation yosemite sau aceeasi firma doar ca yellowstone? nu caut una foarte buna,deoarece sunt incepatoare. caut ceva potrivit,nu foarte scump,si de la care am ce sa invat.

<