Open top menu
Vine Steve Vai în România!

Vine Steve Vai în România!

Uite că a venit şi ziua aia, mai devreme decât am crezut, în care voi spune în sfârşit – “Vine Steve Vai în România!” şi chiar să pot merge. Din păcate, nici când a venit în 2000 şi nici în 2009 la Cerbul de Aur nu m-am putut duce, însă anul acesta cu siguranţă voi merge negreşit.

Prima oară am auzit de Steve Vai în 1998, însă am reuşit să pun mâna pe un album de-al artistului abia în 2000.

Am o amintire foarte amuzantă legată de venirea lui Steve Vai în 2000. Ţin minte că toată luna martie şi până în aprilie, la unul dintre posturile de muzică autohtone de pe atunci, rula o reclamă a viitorului concert, reclamă ce avea pe fundal o piesă de-a lui Steve Vai.

Toată ziua stăteam cu televizorul deschis doar pe acel post, ca să nu pierd melodia de pe fundalul reclamei. Îmi ţineam tot timpul chitara aproape şi când venea reclama încercam să imit piesa. Problema era că vocea din reclamă fiind la un volum mai mare decât piesa, îmi îngreuna descifrarea, reclama dura doar 30-40 de secunde şi nici nu aveam VCR ca să o înregistrez. Şi uite aşa trebuia să aştept încă 4-5 ore, când rula din nou reclama, pentru a verifica dacă ceea ce am auzit eu în cele 30-40 de secunde era corect.

De prima oară când am auzit-o şi până astăzi, a rămas melodia care mă bine dispune cel mai mult. După 3 sau 4 ani de zile am redescoperit piesa şi din nou am simţit fiorul de energie, se numea “Juice” şi era piesa care deschidea albumul “Alien Love Secrets”.

Anul acesta Steve Vai va veni în luna decembrie şi va cântă alături de Cvartetul de Coarde al Teatrului Scala din Milano, în cadrul Festivalului Internaţional “Music Contaminations”.

Steve Vai nu este la primul proiect alături de instrumente clasice. Prima experienţă notabilă a avut-o în 2004 alături de “Netherlands Metropole Orchestra”, repetată apoi în 2006 cu aceeaşi orchestră. Prestaţia artistului alături de Metropole Orchestra a fost înregistrată, iar în 2007 apare sub titlul de “Sound Theories Vol. I & II”.

Voi reveni cu un update în care vă voi comunica data şi ora evenimentului.

Eu deja număr zilele până în decembrie :)

Marius
Written by Marius

Chitarist, compozitor, muzician.

6 Comment responses

 1. Avatar
  July 20, 2010

  @Marius

  Ziua mea de nastere este chiar in decembrie si m-as bucura enorm daca as reusi sa strng ceva bani si sa-mi petrec ziua de nastere alaturi de tine la concert si cu Steve:D:D:D

  Poate ne intalnim acolo:>:>:X

  Te-am salutat!

  oZz

 2. Avatar
  July 20, 2010

  @ Marius m-ai emotionat, honestly… ce vremuri, dom’le! Tin minte si eu cand au dat prima oara pe TVR un special de Craciun cu Celine Dion (care este idolul meu, dupa cum stii) si pandeam reclama numai ca sa aud o bucatica din “O Holy Night” in varianta ei… si ce emotii cand am vazut-o prima oara in concert, in 2008, la Nisa!

  Asa ca iti inteleg sentimentul si abia astept sa vina Vai, sa-l vad si eu live impreuna cu voi… mai ales ca datorita lui Alec am ajuns sa-i ador albumele – in special “Sex & Religion”!!!

  @ oZz ar fi super, super!

 3. Avatar
  July 21, 2010

  @oZz Mi-ar face placere sa ne intalnim la concert la Steve Vai!

 4. Avatar
  July 21, 2010

  @Alexandra Ma bucur ca ti-a placut povestirea despre reclama concertului! Mi-a facut mare placere sa-mi amintesc de perioada aia.

<