Au trecut doi ani de la dispariţia chitaristului Davy Graham (1940-2008), exponent de seamă al British Folk Revival.
A deschis calea folk-ului instrumental, influenţând artişti ca Bert Jansch, John Renbourn, Paul Simon, iar critica muzicală a observat, pe bună dreptate, că trupe ca Pentangle sau Fairport Convention n-ar fi putut exista fără inovaţiile sale muzicale din anii ’60.
Părinte al acordajului DADGAD şi pionier al orientării world music, Davy Graham e cunoscut mai ales pentru casino online Angy” href=”http://en.wikipedia.org/wiki/Anji_(song)” target=”_blank”>piesa “Angy” (ortografiată şi Angie, Angy sau Enjy…), scrisă în 1961, dar pe care a făcut-o cunoscută publicului larg Paul Simon, în 1966. “Angy” a devenit o piesă esenţială a repertoriului fingerstyle.
Iată o variantă simplificată a piesei “Angy”:
Gabriel Petric – Angy (Davy Graham cover)
Şi tabulatura:
Ultimul album al excentricului chitarist britanic Davy Graham a apărut în 2007 (“Broken Biscuits”), iar în ultimele concerte pe care le-a susţinut a cântat, pe lângă piese de factură bulgărească, irlandeză sau africană, şi nişte… dansuri româneşti.
@Gabriel Petric
Buna ziua,
Tin din tot sufletul sa va felicit pentru articol(foarte bun de altfel) si pentru cover(la fel de bun si ,,dansul”).
Mai asteptam cu mare drag articole de la dumneavoastra pentru site:)
Felicitari inca odata si va urez succes in toate!
V-am salutat!
oZz
nu vroiam sa ma bag dar..nu este tab ul conform partiturii
Este adevarat! Cum am precizat, am oferit o varianta simplificata, atat audio cat si la tabulatura. Davey Graham canta piesa cu capodastru in pozitia III, dar gandindu-ma ca majoritatea o vor incerca fara capodastru, n-am mai adaptat partitura la ceea ce se aude (tonalitatea Cm), de fapt. De asemenea, o partitura fidela ar trebui sa aiba o masura compusa, de 12/16, nu de 4/4, cum, tot din ratiuni pedagogice, am marcat.