Open top menu
Jocuri de chitară

Jocuri de chitară

În ultimii ani, jocurile care stimulează creativitatea muzicală și emulează cumva plăcerea cântatului pe instrument au căpătat o popularitate spectaculoasă.

Începând de la aplicația pentru iPhone care-ți pune la dispoziție un griff pentru toate improvizațiile ce-ți trec prin minte până la jocul celebru ce te face să te simți ca un Guitar Hero, există de toate pentru toată lumea! Fie că ești începător, expert sau doar visător într-ale chitarei, vei gusta cu siguranță un astfel de joc.

Înainte de-a începe să iei lecții de chitară, îți poți satisface o parte din pofta de cântat cu unul dintre cele mai populare jocuri video din lume, Guitar Hero.

Aerosmith: personaje virtuale în jocul Guitar Hero

Aerosmith: personaje virtuale în jocul Guitar Hero

Guitar Hero a revoluționat industria jocurilor video încă la apariția sa, în 2005. Un periferic în formă de chitară permite jucătorului să cânte partituri de lead, bass și rhythm din piese legendare, prin simpla potrivire a notelor afișate succesiv pe ecran cu butoanele/tastele colorate de pe controller.

Nu lipsesc ocaziile de-a etala tehnici și rapiditate și nici modalitățile de-a modifica sound-ul după bunul plac (da, există și bara de tremolo!) :) Trupe precum Metallica și Aerosmith și-au oferit cântecele pentru Guitar Hero, membrii lor permițând producătorilor Guitar Hero să-i transforme în personaje virtuale din joc. Preț orientativ: 460 ron

Controlle în formă de chitară utilizat de Guitar Hero

Controlle în formă de chitară utilizat de Guitar Hero

Bineînțeles, există și jocuri simplificate (în Flash sau Java) care pot fi utile pentru a-i deschide apetitul copilului dvs. pentru acest instrument sau pur și simplu a vă relaxa. Căutând “jocuri chitară” pe Google, veți descoperi numeroase alternative gratuite și ușor de utilizat.

Canta la chitara 2
Canta la chitara 2

Recomandarea mea este JamLegend, un joc online care merge pe aproximativ același principiu ca și Guitar Hero: apăsarea unor butoane (de data aceasta, 1 2 3 4 de pe tastatură) pe măsură ce notele apar pe monitor. JamLegend poate fi jucat fără să-ți faci cont, dar îți oferă și opțiunea de-a te înregistra gratuit pentru a acumula puncte sau a  încărca orice cântec în aplicație.

JamLegend.com

JamLegend.com

UPDATE: Am mai descoperit un joc interesant, RockBand, care-ți permite să te pui în pielea unor muzicieni legendari (Beatles, Judas Priest, Iron Maiden, Smashing Pumpkins etc.) și să le înveți piesele pe o chitară virtuală, de la primele cântece până la cele mai mari hituri. Jocul nu se oprește doar la instrumentul nostru preferat, ci te introduce și în zona chitarelor bass, a tobelor și a interpretării vocale.

Alec
Written by Alec

Chitarist, compozitor, profesor de chitara, vizionar. Dependent de muzica.

3 Comment responses

 1. Avatar
  January 26, 2010

  Sunt foarte faine jocurile astea! Cred ca pe langa dorul de cantat la care contribuie, te ajuta sa exersezi coordonarea degetelor, cu care incepatorii pot avea probleme.
  Multumim pt sfaturi si idei.

 2. Avatar
  January 26, 2010

  Ma bucur ca-ti sunt de folos :D

 3. Avatar
  March 03, 2012

  Alec nu sunt prea mare pe mine mar interesa cum sa pun ( degetele) cum sa le tin sa imi iasa un anumit cantec
  … plizz contacteazama daca ma poti ajuta smecherutzu_bogdy@yahoo.com;):D:)

<