Open top menu
Despre chitară pe IntreFete.ro

Despre chitară pe IntreFete.ro

Zilele trecute am contribuit cu drag cu câteva informaţii la un articol publicat pe site-ul IntreFete.ro, despre primii paşi ai copiilor în lumea chitarei.

Orice părinte care doreşte să-şi îndrume copilul spre acest instrument va regăsi acolo detalii despre importanţa muzicii în educaţia celui mic, dezvoltarea auzului muzical, alegerea chitarei şi a profesorului potrivit.

După cum am mai subliniat de nenumărate ori, educaţia muzicală trebuie începută cât mai devreme, dezvoltându-i copilului dragostea pentru artă şi frumos şi oferindu-i o preocupare creativă, chiar dacă la maturitate va face carieră în domeniu sau nu.

“In primii ani de viata, copiii sunt extraordinar de receptivi, iar pasiunea pentru muzica si “simtul” artistic se educa acum mai bine ca niciodata. Specialistii recomanda ca varsta minima pentru inceperea cursurilor de chitara 6-7 ani, insa sunt si exceptii: copii mai dezvoltati fizic, care se pot descurca cu instrumentul muzical incepand chiar si cu 5 ani.

(…) Prima chitara pe care i-o vei darui nu trebuie neaparat sa fie foarte scumpa sau pretentioasa, e de ajuns sa-i placa si sa se simta confortabil cu ea! Pana la varsta de 7-8 ani, este indicat sa optezi pentru o chitara de dimensiune 3/4, creata special pentru cei mici.”

Citeste tot articolul pe IntreFete.ro!

Alec
Written by Alec

Chitarist, compozitor, profesor de chitara, vizionar. Dependent de muzica.

1 Comment responses

 1. Avatar
  July 07, 2010

  @Alec

  Frumoasa initiativa!:)

  Articolul asta imi aminteste cand cautam lectii de chitara online(de preferabil in romana si video)si de vremea cand incepusem sa citesc articole inchise de la RGC…pana imi sareau capacele:)):))

  Te-am salutat!

<