Open top menu
David – micul compozitor

David – micul compozitor

Vă mai aduceţi aminte de David? Într-unul din articolele trecute vi l-am prezentat cântând la serbarea de la grădiniţă melodia “O vioară mică…”.

De atunci, lunile au mai trecut, David a învăţat la chitară noi piese de la AC DC (formaţia lui preferată) şi înainte să înceapă şcoala, a vrut să-mi facă o surpriză de ziua mea – o compoziţie proprie. Am fost foarte impresionat şi mândru în acelaşi timp, că după numai 6 luni de când facem chitară împreună, David, un puşti de numai 7 ani “şi-a luat inima în dinţi” şi a pătruns în lumea compoziţiei.

Mă bucur foarte mult pentru el că a înţeles atât de repede că nu trebuie să se mulţumească doar cu învăţarea unor melodii preferate pe chitară. Adevărata satisfacţie vine din creaţia proprie, fie ea în formă de improvizaţie, fie în formă de melodii.

Chitara nu reprezintă doar un instrument de interpretare, ci mai mult de atât – o modalitate de exprimare, de comunicare, de împărtăşire a trăirilor proprii cu cei din jurul tău.

Sfatul pe care aş vrea să vi-l dau tuturor celor care urmăriţi post-urile de pe site este următorul: Încercaţi să compuneţi, să improvizaţi ceva la chitară, indiferent de nivelul de cunostere şi de stăpânire al instrumentului. Veţi descoperi că acest lucru reprezintă un motiv foarte important pentru a păstra proaspăt interesul pentru chitară şi “setea” de cunoaştere.

Una dintre cele mai plăcute activităţi, când eram prin clasa a 8-a sau a 9-a, era să improvizez pe piesele lui Jimi Hendrix. Ţin minte, că veneam într-un suflet de la şcoală, îmi puneam caseta cu varianta live de la Woodstock a piesei Red House şi 2 ore stăteam şi improvizam alături de idolul copilăriei mele. Pentru mine a fost metoda perfectă de a exersa gamele şi de a descoperi singur modul în care interacţionează sunetele.

În final, vă las în compania lui David şi a compoziţiei lui.

Pe curând,
Marius Furduescu

Marius
Written by Marius

Chitarist, compozitor, muzician.

3 Comment responses

 1. Avatar
  October 14, 2010

  Ce dulce e :D

 2. Avatar
  October 14, 2010

  @Marius

  Salut Marius

  Foarte draguta piesa compusa de David:D

  Se vede ca tu i-ai deschis ochii spre muzica si ca esti un prieten bun pentru el:D:D

  Va urez succes amadurora:D

  PS. Asteptam cat mai multe piese de la David:D

  V-am salutat!

  oZz

 3. Avatar
  October 14, 2010

  super pustulache! din nefericire al meu s-a plictisit….prefera mate si lego…mda….no comment

<