Open top menu
(P) Lecţii video pe GuitarMasterClass.net

(P) Lecţii video pe GuitarMasterClass.net

GuitarMasterClass.net este comunitate online dedicată chitariştilor, ce oferă lecţii şi tutoriale video pentru orice nivel, acoperind majoritatea stilurilor muzicale. GMC şi-a câştigat notorietatea într-un timp relativ scurt datorită interactivităţii pe care pune accent: fiecare membru al comunităţii poate intra în contact cu profesorii de chitară şi ceilalţi “învăţăcei” de pe site, schimbând impresii şi primind sfaturi utile, la obiect.

Profesori de chitară din toate colţurile lumii asigură conţinutul video de înaltă calitate: filmări clare, prim-planuri pentru a urmări acordurile şi poziţiile, tabulaturi şi backing tracks disponibile la mai multe tempo-uri, plus explicaţii detaliate pentru tehnicile prezentate. GMC a adunat o bază de date mai mult decât generoasă (şi care se extinde zi de zi): peste 2438 de lecţii de chitară video oferite de cei 36 de instructori, ce acoperă fiecare gen, de la jazzblues şi country până la rock, metal şi alte stiluri adiacente. Nu lipsesc nici tutorialele destinate chitarei clasice sau lecţiile de chitară acustică.

De curând, GMC a lansat şi o unealtă online foarte utilă, numită Scale generator, pe care te invit să o descoperi chiar acum.

Interactivitatea site-ului se bazează şi pe discuţiile din cadrul forumului, video chat-uri, colaborări muzicale (instructorii şi elevii compun şi înregistrează fragmente muzicale împreună, prin intermediul Internetului, chiar dacă îi despart mii de kilometri) şi programul special REC (în cadrul căruia elevii se filmează cântând şi primesc note şi sugestii din partea instructorilor).

Un amănunt interesant este că printre instructorii apreciaţi de pe GMC se numără şi câţiva tineri chitarişti români: Marius Pop, Marius Bob (Neuro) şi Cosmin Lupu.

Ce îţi oferă GMC:


 • lecţii de chitară video cu aplicaţii practice
 • tehnici chitaristice explicate pe larg
 • tutoriale video pentru a învăţa anumite cântece
 • comunicare directă cu alţi chitarişti de nivelul tău, precum şi instructori experimentaţi
 • posibilitatea de-a accesa conţinut gratuit, dacă nu îţi poţi permite un abonament full

Preţurile abonamentelor:


Rămâi alături de noi, în curând vom începe un concurs cu premii oferite de GMC: două abonamente full pe şase luni pentru cititorii Lectii-de-chitara.ro! Pentru a afla din timp când începe concursul, înscrie-te la newsletter-ul nostru gratuit.

Alec
Written by Alec

Chitarist, compozitor, profesor de chitara, vizionar. Dependent de muzica.

4 Comment responses

 1. Avatar
  February 15, 2011

  @Alec

  Salut Alec,

  Foarte tare site-ul.Vazusem si eu site-ul si filmuletele de mai sus dar nu am stiut exact despre ce e vorba.:D

  Cu ocazia asta as vrea sa te si rog ceva:DParca ai scris mai devreme undeva ca tu si Marius v-ati propus mai demult sa deveniti lutieri,doar in teorie.Ai spus ceva de anumite carti despre asta.Ai putea sa-mi recomanzi si mie cateva carti/siteuri/surse de documentatie despre luterie?:D

  Astept raspuns:D

  Te-am salutat!

  oZz

 2. Avatar
  February 16, 2011

  @oZz Salut, partea cu “sa fim lutieri”, eu si Alec cred ca o s-o lasam pentru batranete. Cat suntem tineri – cantam, nu?!

  Lasand gluma la o parte, site-urile care m-au ajutat cel mai mult au fost: edroman.com (partea de tech articles, absolut geniala. sa nu mai spunem de colectia de cele mai bune chitare din lume), frets.com (un site f tehnic, foarte multa info despre reparatii la acustica), video-urile lui Dan Erlewine (cele pe care ti le-am dat deja) si mai era ceva cu “how to build your own guitar”

  Problema mare sa stii ca nu este teoria, ci practica. Teoretic, eu stiu fiecare pas din construirea unei chitare electrice, insa practic….

  Mult spor,

  Marius

 3. Avatar
  February 21, 2011

  Buna,am parcurs si eu etapele cerute,si as vrea sa castig chitara pt fiica mea.:) Va pup,si sa aveti o saptamana placuta!

 4. Avatar
  February 21, 2011

  Varga Andrea,vargandi@yahoo.com daca aveti nevoie de datele mele.

<