Open top menu
Să facem cunoştinţă cu… Alex Gavril

Să facem cunoştinţă cu… Alex Gavril

După aproape trei ani de când am scris primul articol (culmea şi atunci eram în Madrid în preajma sărbătorilor de iarnă), Lectii-de-chitara.ro îşi continuă drumul.

Şi cum am putea sărbători mai frumos acest moment decât întregind familia cu un nou chitarist şi profesor de chitară.

Alex Gavril s-a născut pe 10 iunie 1984 în Botoșani.

La 7 ani începe cursurile de chitară clasică la Liceul Ștefan Luchian din Botoșani, iar după 3 ani de studiu participă la Festivalul de Chitară Clasică de la Craiova, unde câștigă locul 2.

În 2003 se mută în București şi începe pregătirea cu prof. Malin Cristache. La vârsta de 21 de ani este Admis în Londra la Institute of Contemporary Music, secția chitară electrică.

Despre această experiență Alex spune că i-a “oferit în primul rând posibilitatea de a studia muzica modernă la nivel universitar.” Şi-a făcut mulți prieteni muzicieni profesionişti, cum ar fi chitaristul celor de la Blue, care i-a fost coleg de clasă, sau chitaristul trupei de metal Trail of Tears din Norvegia.

Universul lui Alex a fost întotdeauna în jurul muzicii şi al chitarei in special. În perioada 2008 – 2010 – este profesor de muzică și chitară la liceu și gimnaziu, unde are ocazia să pregătească la rândul lui alţi chitarişti ce vor obţine titluri importante la competiţii naţionale şi internaţionale.

Anul 2009 îi aduce locul 2 la concursul de chitară electrică organizat de M&C Music, iar în 2011 câștigă bursa oferită de şcoala condusă de chitaristul şi profesorul Corrado Sgandurra - “Guitar and Bass Discipline București”.

În prezent este student în cadrul Facultății SAE București care îl ajută să devină inginer de sunet.

A colaborat cu nume mari ale scenei muzicale române precum: Shift, George Nicolescu, Keo, Andreea Balan, Alexandra Ungureanu.

În 2012 lansează alături de trupa Shift videoclipul piesei “Viața-i divină“, apoi concertează la Craiova în cadrul RMA (Romanian Music Awards).

Gear-ul lui Alex este compus din următoarele chitare: Fender Stratocaster Custom Shop 60, Fender Custom Shop 69 Coda Dealer Select, Fender American Standard, Jackson Soloist, Yamaha Sg 2000 şi o chitară acustică Taylor 916.

Preferata lui este Fender Stratocaster Custom Shop 60.

Ca amplificatoare Alex foloseşte:  Soldano SLO 100, Marshall JMP 1 Master Lead si Marshall DSL 401, iar cabinetele preferate sunt Marshall și Bogner.

Iată-l aici interpretând o piesă în cadrul concursului organizat de M&C Music:

Alte interpretari:

Jimi hendrix – Red House (cover Izolear Band)

http://www.youtube.com/watch?v=AjBfEPhqWAk

Jam session @ SAE Bucuresti:

http://www.youtube.com/watch?v=kF4agaw1tgM

În prezent lucrează la album de debut al trupei Stilton, un proiect la care a colaborat şi în trecut.

Pentru a afla mai multe despre muzica lui Alex şi unde îl poţi asculta cântând în viitorul apropiat, îi poţi urmări pagina de Facebook.

Dacă dorești să iei lecții de chitară de la Alex îl poți contacta prin e-mail la adresa: gavril@lectii-de-chitara.ro

Alec
Written by Alec

Chitarist, compozitor, profesor de chitara, vizionar. Dependent de muzica.

3 Comment responses

 1. Avatar
  May 19, 2014

  Salut,

  Am incercat sa trimit un email la adresa mentionata mai sus dar a fost eroare cum ca aceasta adresa nu mai exista. Se poate oferi o adresa email valabila?

  Mersi,
  Andrei

 2. Avatar
  May 23, 2014

  Salut Andrei,

  Trimite-mi te rog un e-mail la adresa alec@lectii-de-chitara.ro si apoi voi lua legatura cu Alex.

<