Open top menu
Paul Gilbert, maestrul chitarei, revine in Romania

Paul Gilbert, maestrul chitarei, revine in Romania

După cum am anunţat acum ceva vreme, Paul Gilbert îşi va bucura fanii cu două noi concerte pe teritoriul ţării noastre.  Pe 3 decembrie chitaristul va cânta la Sibiu, în Oldies Pub, iar pe 4 decembrie va susţine un show în The Silver Church din Bucureşti.

Evenimentele fac parte din turneul european de promovare al noului album “Fuzz Universe”, ce se desfăşoară pe parcursul lunilor noiembrie şi decembrie. Paul Gilbert a pregătit pentru această perioadă un show format din piese noi, hituri solo mai vechi, cântece din repertoriul Mr. Big şi Racer X, precum şi câteva surprize.

Concertul lui Paul Gilbert la Bucureşti va începe la ora 20:00. Biletele, în valoare de 70 lei în luna noiembrie şi 90 de lei în perioada 1-4 decembrie, sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta, Germanos, Cărtureşti, Humanitas, Domo, Orange, Vodafone şi pe www.eventim.ro şi www.myticket.ro. 47 de bilete VIP cu loc la masă au fost puse în vânzare pentru concertul din Silver Church. Pentru concertul din Sibiu detaliile vor fi comunicate în curând. Concertele Paul Gilbert în România sunt prezentate de ArtMania.

Despre Paul Gilbert

Paul Gilbert şi-a început cariera de timpuriu, marcând o victorie la concursul “Guitar Wars” din Los Angeles şi absolvind G.I.T. (The Guitar Institute of Technology) cu rezultate excelente. A început să predea imediat după absolvire, fiind cel mai tânăr profesor de la G.I.T.. La 19 ani şi-a început ascensiunea în lumina reflectoarelor ca membru al trupei Racer X, ce aborda genul shred metal. Racer X s-a impus ca trupă de frunte pe scenele din L.A., înregistrând numeroase piese metal melodioase, de exemplu instrumentalul “Scarified”.

La 21 de ani, viaţa lui Paul Gilbert s-a schimbat, o dată cu invitaţia lui Billy Sheebhan de-a se alătura trupei Mr. Big. Împreună cu vocalistul Eric Martin şi toboşarul Pat Torpey, Mr. Big a realizat patru albume clasice, combinând elemente din rock, soul, metal, pop şi shred. În perioada de glorie Mr. Big, Paul Gilbert s-a bucurat de succesul hitului “To Be With You” şi de concerte sold-out în întreaga lume.

Chitaristul şi-a dorit apoi să aibă mai mult control asupra muzicii sale, să se exprime mai liber: astfel, la 30 de ani a părăsit Mr. Big pentru a se dedica unei cariere solo. De atunci a fost părtaş la realizarea a peste 20 de albume rock, solo şi în colaborare cu alţi artişti / trupe.

Gilbert a devenit un instructor de chitara foarte căutat şi foarte popular pe Youtube. Articolele sale din reviste şi DVD-urile cu lecţii de chitară au devenit enciclopedii Shred pentru noile generaţii de chitarişti. Secvenţe inspirate de lecţiile “Intense Rock” sunt regăsite la aproape orice interpret rapid de Metal din zilele noastre.

Paul Gilbert promovează de mult timp chitarele Ibanez şi a lucrat împreună cu specialiştii brand-ului la crearea a peste 15 modele marca “PGM” (Paul Gilbert Model).

Paul Gilbert, Joe Satriani şi John Petrucci au cântat pe aceeaşi scenă în turneul nord-american “G3” din 2007. Impresionat de entuziasmul publicului pentru muzica sa, Paul Gilbert a decis să concerteze şi mai mult şi să organizeze turnee mondiale. De atunci, Paul Gilbert a susţinut peste 125 de concerte în Europa, Japonia şi America.

Alec
Written by Alec

Chitarist, compozitor, profesor de chitara, vizionar. Dependent de muzica.

4 Comment responses

 1. Avatar
  November 14, 2010

  hai sa lamurim din start – sunt din sibiu.. si am citit deja cateva articole care precizau datele concertelor lui gilbert, date biografice, etc etc.. dar cand vine vorba despre sibiu – detalii in curand.. azi e in 14 noiembrie.. cam cand ar trebui sa vina detaliile, in 2 decembrie?.. foarte fain, n-am ce zice..

 2. Avatar
  November 14, 2010

  @ Neo noi am preluat datele despre show-urile Paul Gilbert din comunicate date de organizatori (ArtMania). Daca nici ei nu stiu detaliile despre Sibiu (de ex. ora concertului), inseamna ca nu au fost stabilite. Eu sunt de parere ca preturile nu vor fi prea diferite de Bucuresti si, cel mai probabil, vei putea sa-ti cumperi biletul si de la intrarea in Oldies.

 3. Avatar
  November 14, 2010

  @Alec

  Salut Alec,

  Paul asta nu are ce face cu corzile?:)):))
  Macar,sa le dea la un amarat de incepator,cum sunt eu=))

  Oricum,super tare articolul…

  Iti urez succes!

  Te-am salutat!

  oZz

 4. Avatar
  November 29, 2010

  Tocmai am aflat, la Sibiu biletele vor costa 50 ron si pot fi achizitionate de la Oldies Pub.

<