Acum ceva timp în urmă îţi povesteam că am avut chitara electrică la retastat şi că în urma modificărilor făcute a trebuit să-i refac intonaţia şi să modific distanța corzilor faţă de taste etc.
Ei, în toată perioada în care mi-a fost “plecată” de acasă am folosit o altă chitară mai veche care m-a” suportat” şi ea mult timp şi cu care am avut multe de “împărţit”. Cu riscul de a părea siropos aș vrea să-ți spun că atunci când am redeschis cutia, parcă mi-am revăzut un vechi prieten. Cam bătrân şi cam “uzat”, dar tot prieten rămâne
Interesant este faptul că noi, chitariştii, ne ataşăm şi investim (fără să ştim) sentimente în chitarele pe care cântăm. Dacă stai să te gândeşti este oarecum ciudat, însă frumos în acelaşi timp, cum o bucată de lemn poate face asta dintr-un om
Chitara în cauză este o copie Stratocaster pe care mi-am cumpărat-o când am venit în Bucureşti la facultate. De-a lungul timpului, din cauza cântatului, tastele s-au uzat la maxim făcând-o cam imposibil de cântat.
Pentru că retastarea unui griff de arţar lăcuit este o procedură destul de pretenţioasă şi costisitoare, m-am gandit că mai degrabă îmi cumpăr un alt gât si așa mi-am amintit de un site pe care l-am descoperit cu ani în urmă – www.warmoth.com
Este site-ul unei companii din America, specializată în fabricarea de părţi de chitară – corpuri şi gâturi.
Componentele produse de ei sunt replici ale unor branduri cunoscute de genul Fender, Gibson, Jackson, Paul Reed Smith etc. Aşadar, în cazul în care să spunem că ai nenorocul să ţi se rupă gâtul chitarei tale Fender şi cum un gât original este foarte greu de găsit, poţi foarte uşor comanda un gât de la Warmoth şi cei de acolo îţi garantează că în majoritatea cazurilor se va potrivi cu corpul chitarei tale.
Ceea ce mi-a plăcut este gradul mare de personalizare al componentelor. Pentru gâturi poţi selecta lemnul din care va fi făcut, forma, tipul de prăguş (nut), tipul de cheiţe, cu sau fără binding (sunt acele fâşii de plastic care însoţesc conturul gâtului sau corpului chitarei la unele modele), radius-ul, tipul de taste instalate, modalitatea de finisare etc.
Pentru corp poţi alege: forma, lemnul, numărul de doze, tipul de acces la potenţiometre (spate sau față), tipul de bridge, forma cavităţii gâtului, tipul de contur, culoare, finisare.
În cazul în care vrei să-ți construiești o chitară custom ţi-ai putea chiar comanda toate componentele deja finisate şi apoi le poţi asambla şi seta singur sau cu ajutorul unui specialist. Pe forumuri am citit că foarte mulți au apelat la această metodă de a-și construi chitara si au fost foarte mulțumiți de rezultat.
Te invit să vizitezi şi tu site-ul celor de la Warmoth şi să vezi arhiva de corpuri şi gâturi şi sunt singur că vei fi şi tu cucerit.
sunt incepator si nu prea stiu ce chitara acustica sa-mi cumpar va rog ma puteti ajuta cu un sfat?behringer e o firma buna?sau sa aleg ibanez?
@Cosmina Buna, eu ti-as recomanda sa iei Ibanez pentru ca este un producator recunoscut, pe cand Behringer este producator de echipamente audio. Chitari au incepute sa faca de cativa ani.
Mult spor si succes,
Marius
Buna ziua! Am o intrebare.
Dupa http://www.warmoth.com daca comand spre exemplu un griff de chitara sau un corp cat ar fi transportul in Romania?
Buna ziua , imi puteti spune va rog de unde pot sa gasesc acea chestie pe care se aseaza corzile? cred ca se numeste pragus, la mine sa rupt…am un ibanez
GRX70DXJU