Open top menu
Cât costă o chitară?

Cât costă o chitară?

Guitar store

Guitar store

M-am înregistrat de curând pe site-ul TPU și am aruncat o privire pe dilemele utilizatorilor, în special cele din categoria Muzică.

Prima întrebare pe care şi-o pun cei tentaţi să învețe chitară, mai ales în această perioadă de criză, este cu ce investiție pot începe. Contrar accepțiunii generale, o chitară nu costă fenomenal de mult.

Chitare acustice ieftine

Ideală pentru primii pași este o chitară acustică, cu corzi de metal – după cum spuneam într-o însemnare anterioară, acustica îți oferă avantajul de-a cânta oriunde. De exemplu, poți începe cu o Hora Reghin Standard M, confecționată din placaj de tei și cu gâtul din paltin. O găsești pe Instrumag.ro la prețul de 210 ron.

O altă variantă ar fi Stagg SW201RDS, creată din lemn de tei și arțar, pe care o poți achiziționa la prețul de 369 ron.

Dacă îți dorești să ai și tuner-ul încorporat (te va ajuta foarte mult la început), brand-ul Ibanez oferă modelul V72E, pe care îl găsești la prețul de 450 ron. Bineînțeles, poți opta și pentru un instrument la mâna a doua.

E important să știi că nu ai nevoie din prima de o chitară perfectă, majoritatea muzicienilor au început cu instrumente modeste, vechi și chiar ușor deteriorate, ajungând la chitara visurilor abia după ce și-au definit o direcție în stil și sound.

Nu sunt un mare fan al pack-urilor pentru începători, care conțin chitara + primele accesorii necesare unui chitarist (tuner, husă, pene, strap), însă raportul calitate – preț nu sună atât de rău dacă vrei un start rapid și… ieftin :) Pachetul Ibanez V105SJP e disponibil la 650 ron. Practic, o singură vizită la magazinul de muzică e de ajuns pentru a te apuca de treabă.

Va trebui să-ți schimbi periodic și corzile, pentru care vei cheltui între 20 și 60 ron, în funcție de marcă și posibilități.

E OK să începi direct pe electrică

Personal, consider mult mai plăcute primele incursiuni în lumea chitarei dacă dor mai puțin :D Pe electrică se cântă mai ușor, în sensul că nu trebuie să apeși atât de tare corzile și nu te confrunți cu disconfortul de la nivelul degetelor după primele lecții.

Ibanez GRG121 este concepută pentru începători, fiind una dintre cele mai ieftine opțiuni de primă chitară electrică. Are sistem fix, doze Humbucker și se găsește la prețul de 550 ron.

O opțiune ceva mai îndrăzneață este Ibanez SA160, cu doze Ibanez și sistem tremolo. Este disponibilă la prețul de 1.000 ron.

Un pachet complet pentru începători oferă cei de la Peavey, incluzând o chitară electrică Raptor Plus EXP, un mic amplificator TransTube BackStage (ideal pentru a repeta în camera ta), tuner, cablu, pene, strap, husă, un set de corzi de rezervă și un DVD cu lecții de chitară. Întreg pack-ul costă 800 ron.

Dacă îți dorești să începi lecțiile de chitară și ai nevoie de sfaturi pentru alegerea instrumentului ideal, îți pot oferi consultanță gratuită.

* Prețurile și link-urile din această pagină sunt informative. Nu sunt afiliat al niciunui magazin online prezentat.

Alec
Written by Alec

Chitarist, compozitor, profesor de chitara, vizionar. Dependent de muzica.

148 Comment responses

  1. Avatar
    February 05, 2011

    am uitat sa mentionez…WTF….aaa….mi-am cumparat GRX20-ul, tipul de la amgazin fiind convins ca are punte fixa(desi cand am achitat-o, era mobila:P) si difera de GRX40 prin simplul fapt ca a2a are 1xhum+2xsingle, iar a mea are 2xhum….ce sa spun…SA O FOLOSESC SANATOS:))v-am salutat!

  2. Avatar
    February 05, 2011

    @RisingSunPaladin

    Salut dom’le,

    Felicitari pentru noile achizitii si iti doresc sa nu ai niciun fel de problema,nici cu ea nici cu ampul,dar,daca ai vreodata probleme,nu ezista in niciun fel sa ne/imi scrii aici:D

    Asteptam cat de curand cover-uri ale unor piese celebre,sau,si mai bine,compozitii proprii:D

    Succes si spor la cantat

    Te-am salutat,

    oZz

  3. Avatar
    February 06, 2011

    revin ca un nOOb ce sunt cu o intrebare…am una bucata amplificator…acum, amp are iesire de casti:).Toate bune si frumoase, pana aici: jack-ul de la catile standard este de 3.5mm….in amp se “intra” cu un jack de aprox 6mm…banuiesc ca imi va trebui un convertor(nush cum se numeste)sau…m-am mai gandit la alta chestie.Bag amp-ul in calculator(convertor de la mare la mic->am)iar in calc bag castile…ar trebui sa se auda nu??:-s

  4. Avatar
    February 06, 2011

    Salut,

    iti trebuie un adaptor ca acesta:
    http://www.soundcreation.ro/mufe-adaptoare-cid165/bespeco-ad190-id6597.html

    Prin calculator n-are rost doar pentru asta, mai mult te complici. E altceva daca vrei sa incepi sa te joci cu Guitar Rig si sa-ti inregistrezi chitara pe PC e un pic altceva :) Detalii aici:
    http://www.lectii-de-chitara.ro/2010/03/guitar-rig/

    Succes!

  5. Avatar
    February 08, 2011

    cu fiecare zi ce trece descopar ca am cate o noua intrebare…maine cred ca ajung pe la cei de la MC sa imi cumpar adaptorul, insa pana atunci, daca imi puteti raspune, am o problema cu corzile(LA si MI)pe orice fret as apasa, acestea “zbarnaie”, ca si cum s-ar atinge de ceva metalic.Cred ca problema vine de la cordar(probabil mai trebuie inaltat) insa v-as fi profund recunoscator daca mi-ati raspunde…CUM se face asta?multumesc mult!

  6. Avatar
    February 08, 2011

    @RisingSunPaladin

    Salutare,

    In aceasta problema,stiu ca sunt cam 2 cauze:

    1.Ori grifful chitarii tale are back-bow si mai trebuie strans putin din truss rod;

    2.Actiunea din bridge e prea joasa;

    Incearca sa verifici planeitatea griffului astfel:Avand chitara ACORDATA,apasa pe tasta 1 a chitarii la coarda E gros,si pe fretul de imbinare cu corpul,care la tine vad ca este fretul 16.Apoi,tinand apasat pe amandoua freturile,priveste cu atentie la fretul 8.Acolo,intre fret si coarda ar trebui sa fie cam 0.4.Daca nu este nici o distanta,sau e foarte mica,atunci clar este aceasta problema si truss rodul trebuie strans.

    Daca de vina e actiunea din bridge,cred ca la chitara ti-au dat un imbus micut micut.La bridge,fiecare coarda este pusa prin cate un ,,dreptunghi”.Fiecare dreptunghi are 2 gaurele pentru imbus.Foarte incet,incearca sa invarti constant de ele,pana cand e distanta ceva mai mare,acordeaza chitara,si daca tot e mica,incearca din nou!

    Sper ca ti-am fost de folos cat de cat si daca mai ai intrebari nu uita sa ma/ne anunti :D

    Te-am salutat!

    oZz

  7. Avatar
    February 09, 2011

    Problema->problema rezolvata , cu ajutorul lui oZz
    Multumesc oZz…si multumesc totodata membrilor lectii de chitara…

  8. Avatar
    February 09, 2011

    @RisingSunPaladin

    Salutare,

    Ma bucur mult ca am putut sa-ti fiu de folos,si,dupa cum am mai precizat de multe ori,o fac o o placere deosebita :)

    Bafta cu chitara si asteptam creatii proprii!

    Te-am salutat!

    oZz

  9. Avatar
    April 24, 2011

    As vrea sa imi iau si eu o chitara acustica pana in 200 lei … dar habar nam unde sa caut… asta ar fi prima mea chitara:>

  10. Avatar
    April 24, 2011

    @Cosmin Orasanu Mihail

    Salut Cosmin,

    Imi pare rau sa te anunt,dar chitara acustica cat de cat OK pentru inceput,eu nu am vazut.La banii astia,decat sa iei ceva nou si prost,mai bine iei ceva Second-Hand,dar care sa fie calitativ si sa te tina mai mult timp:)

    Poti incerca pe http://www.rgc.ro .De exemplu poti opta pentru aceast Hora Reghin la 150 de lei: http://forums.rgc.ro/topic/25036-vand-hora-acustica/ .

    Iti urez succes si sper ca ti-am fost de folos(daca mai ai intrebari,le astept cu draga inima).

    Salutari,

    oZz

  11. Avatar
    April 24, 2011

    Salut Cosmin,

    o chitara acustica sub 200 ron este ceva rar daca o doresti noua; probabil te referi la una second-hand? Atunci poti cauta pe Okazii.ro sau pe MyGear.ro, insa fii foarte atent la defectele si problemele pe care le-ar putea avea un instrument mai vechi.

    Iata cateva chitare aproape de bugetul alocat de tine (noi-noute) care ti-ar putea fi OK:

    Hora Reghin Standard M (240 ron):
    http://www.soundcreation.ro/chitare-chitari-acustice-cid9_1702/hora-reghin-standard-m-id4602.html

    ARIA AFN15 (300 ron):
    http://www.mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=27&BrandCategsID=208&BrandProductID=2762

    Squier SA105 (375 ron):
    http://guitarshop.ro/produs.php?pid=638

    250-400 ron mi se pare o suma OK de inceput pentru achizitionarea unei prime chitare acustice decente; mai bine sa investesti putin mai mult acum si sa nu-ti para rau dupa aceea, sa te poti bucura de instrumentul tau si sa studiezi fara probleme.

    Paste fericit & mult succes!

    Alec

  12. Avatar
    May 31, 2011

    Am 13 ani si un buget de 300 lei as vrea o chitara acustica … ce imi recomandati?:D

  13. Avatar
    June 06, 2011

    cat de mult conteaza pe ce incepi sa inveti, adica daca incep direct cu electrica o sa am probleme mai tarziu? Am cautat pe internet si parerile sunt impartite

  14. Avatar
    June 06, 2011

    @ Ion Alexandru Salut! Faptul ca ar trebui sa inveti intai pe chitara clasica sau acustica si abia apoi sa treci pe electrica este un mit. Singura regula este sa incepi cu ce iti place si cu tipul de instrument care te inspira cel mai mult.

    Fireste ca teoria muzicala (game, acorduri, moduri etc) este aceeasi si pentru acustica si electrica, iar corectitudinea cu care o deprinzi si disciplina pe care ti-o formezi trebuie sa fie solide indiferent de tipul de chitara studiat.

    Daca acorzi timp, rabdare si mai ales pui pasiune in studiul chitarei, nu ai ce probleme sa intampini mai tarziu. Incepe pe electrica daca asta simti ;) Rock on!

  15. Avatar
    July 03, 2011

    Salutare,

    Eu vreau sa incep sa studiez chitara. Nu am mai cantat niciodata la chitara, dar acesta este un vis vechi de al meu si simt ca a venit momentul sa l indeplinesc.

    Cineva mi a recomandat sa mi iau o chitara acustica Tenson. Ce parere aveti de aceasta chitara? Va multumesc.

  16. Avatar
    July 04, 2011

    Buna!
    Ma ajutati si pe mine cu un sfat.Vreau sa-i cumpar baiatului meu (6-7 ani) o chitara electrica pentru incepatori .Buget – max 500 ron .

  17. Avatar
    August 04, 2011

    Salut!

    Ma poate ajuta si pe mine cineva ,caut o chitara acustica buna dar ieftina .Stie cineva vreun guitar shop prin slatina-craiova-pitesti-dragasani? Daca da sa ma contacteze pe adresa mea de email aly_alexutz2011@yahoo.com!

  18. Avatar
    August 16, 2011

    Mersi pentru sfaturi, acum am o Aria AFN15.Scuze ca nu am postat mai repede dar am fost destul de ocupat.

    P.S:Sunt foarte multumit de Aria , are acustica buna si ma descurc bine pe ea.

  19. Avatar
    August 17, 2011

    Felicitari, sa te bucuri de ea!

  20. Avatar
    August 24, 2011

    Ce parere aveti despre chitara Epiphone AJ 100?E buna? Eu deja an cumparat-o si vreau sa stiu daca e buna de ceva .Ma atrage muzica gen folk, dar doresc sa experimentez cat mai multe stiluri sa stiu exact ce vreau ,asa ca acum strang bani pentru una electrica.Puteti sa-mi recomandati cate ceva(cu solid body,nu cu hollow body)

  21. Avatar
    August 25, 2011

    @Horia

    Salutare Horia,

    Chitara AJ-100 este mai mult decat OK pentru inceput.Am cantat si eu pe una si suna chiar foarte frumos.In privinta chitarii electrice,iti sugerez sa te gandesti intai pentru ce o vei folosi.Daca vrei sa canti Metal,sau chestii agresive,iti vor trebui niste doze pe masura,daca vrei sa fie cat mai versatila si sa poti canta cat mai multe stiluri pe ea,iti sugerez sa te uiti dupa chitare cu configuratia dozelor H-S-H(Humbucker-Single Coil-Humbucker).Pe Humbucker-ul din neck,poti canta solo-uri,pe Single-ul din mijloc,tot solo,dar ceva mai smooth,catre blues,si din H-ul din bridge,poti canta riff-uri de rock.
    Gandeste-te bine ce vrei sa faci cu prima ta chitara electrica,si apoi scrie-ne aici :D

    Salutari,

    oZz

  22. Avatar
  23. Avatar
    November 19, 2011

    E ok sa incep primele lectii de chitara pe Epiphone DR-100?

  24. Avatar
    November 19, 2011

    Salutare,

    Sincer nu vad ce dificultati si putea avea.
    Orice chitara functionala e buna pentru inceput.

    Deci go for it.

    Spor si inpiratie.

  25. Avatar
    November 20, 2011

    Am uitat sa precizez ca am 13 ani.Are vreo problema ca chitara e marimea 4/4?

  26. Avatar
    November 22, 2011

    Dimensiunea chitarei nu este o problema atata timp cat reusesti sa canti pastrand o pozitie cat mai corecta: spatele drept, mainile ajung cu usurinta pe chitara…etc.

    Spor !

  27. Avatar
    November 23, 2011

    Am cumparato cu 420 de lei de la Soundcreation Timisoara,acum nu stiu caum ar fi mai bine,sa merg la un profesor particular sau la scoala de arte,spunemi tu ce sa fac,ca esti profesor si ai experienta.

  28. Avatar
    December 12, 2011

    Buna, sunt Iulia din Bistrita! As vrea sa cumpar cadou sotului meu o chitara acustica. Ce incredere pot avea intr-o chitara cumparata de la un magazin online fara sa aud cum suna aceasta chitara. Bugetul e de 500 Ron. In Bistrita, magazinul de muzica nu ne ofera multe iar preturile difera de cele de pe net. Ce sa fac? va rog dati-mi un sfat!!!

  29. Avatar
    December 14, 2011

    Buna ziua! Este ok sa cumparati o chitara prin intermediul unui magazin online daca acesta va ofera si o garantie pentru chitara cumparata. In cazul in care chitara prezinta defecte de fabricatie puteti merge sa o schimbati. Ar mai trebui sa va interesati si ce model de chitara ati dori sa luati. Pentru un buget de 500 de lei cred ca puteti modelul Fender CD-60 pe un site online (exemplu: http://guitarshop.ro/produs.php?pid=723)

  30. Avatar
    December 14, 2011

    Poveste de viata :

    *Am 16 ani si Mama Natura nu mi-a dat niciun talent vocal ( din pacate) dar cred ca am formata o “ureche” dupa cativa ani de dans .
    *N-am incercat niciodata sa-nvat sa cant la chitara insa am o placere pt muzica si vreau sa pot sa cant intr-un fel sau altul … ( mentionez ca n-am dat o data cu degetele peste o chitara )

    Dilema :

    * Am reusit sa imi conving parintii sa imi cumpere o chitara de Craciun si de cateva zile imi albesc parul citind forumuri in cautarea unei chitare ok acustice pt incepatori …

    Concluzia:

    * Este mai bine chitara sau pack pentru incepatori ? Parerile sunt diverse pe net … Daca pack-urile sunt ok merge urmatoarea ? http://www.mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=27&BrandCategsID=208&BrandProductID=2763

    Multam’ anticipat ( si scuze de textul kilometric ) :D

  31. Avatar
    December 15, 2011

    Salut, @Andrei!

    Ca si in cazul auzului, vocea poate fi exersata si imbunatatita. Totul tine de perceptia asupta muzicii. Faptul ca ai facut dans te ajuta foarte mult la partea ritmica. De cantat la chitara, poti canta in mai multe “feluri” in functie de cat de mult timp vei aloca tu studiului si in functie de cat de mult iti place sa canti.
    In ceea ce priveste ce chitara pe care vrei sa ti-o cumperi, ar trebui sa te gandesti mai intai cat de mult vrei sa te dezvolti in acest domeniu.
    Pentru inceput, cred ca packul ala iti va fi indeajuns. Din review-urile pe care le-am citit si filmuletele pe care le-am vazut, chitara asta pare sa sune bine desi cred ca sunt sanse sa-ti falseze basii sau griful sa fie putin stramb. Oricum, daca ai garantie la ea poti sa te duci sa o schimbi. Daca iti iei pack-ul asta invata sa folosesti tunerul pentru ca iti va fi foarte de folos pentru acordarea chitarei (vezi aici mai in detaliu http://www.lectii-de-chitara.ro/2010/03/acordarea-chitarei/).

    Sarbatori fericite si spor la invatatul chitarei! Daca mai ai si alte intrebari nu ezita sa lasi un comentariu.

    Toate cele bune!

  32. Avatar
    December 15, 2011

    @Amatis

    Multumesc mult de raspuns . In primul rand sunt super entuziasmat de ideea de a invata la chitara asa ca de indata ce o voi avea ma voi pune pe lucru . Timpul de studiu ( in cazul in care chiar imi va placea ) va fii destul de bun , cel putin pana in septembrie la anu’ ( cand intru in a 11-a si incepe munca pentru Bac, facultate etc ) . Vreau sa invat sa cant la chitara pentru ca in timpul liber sa fac ceva cu adevarat frumos , nu Facebook Mess si Youtube. Packu-ul acesta mi se parea destul de ok avand in vedere ca nu m-am atins de o chitara in viata mea si nu stiu cat imi va placea de mult (dar la cat de entuziasmat sunt acu :D …..) . Pe viitor poate imi voi lua una mai buna….

    Sarbatori fericite si voua !

    P.S: Nu sunt un auto-didact prea reusit si cred ca as avea nevoie de un profesor … Stiti pe cineva in Ploiesti ? ( Si sa nu ziceti sa vin in Bucuresti fiindca nu ma lasa programul :D )

  33. Avatar
    December 15, 2011

    Eu sunt din Ploiesti. Pot sa-ti recomand pe cineva acolo. Trimite-mi un email la amatis@lectii-de-chitara.ro si iti voi da niste contacte.

  34. Avatar
    December 16, 2011

    Andrei,

    Si eu am aproape 16 ani si chitara tot de Craciun am primit-o acum doi ani.Sincer in primele luni nu aveam rabdare deloc,zdaganeam 5 minute si mi se parea imposibil,plus ca mi s-au facut degetele praf,chiar daca era o chitara clasica ce avea corzi de plastic(sau ce-o fi).well,dupa ce am invatat vreo 2 cantecele ,la cateva luni puteam sa ii spun “Odihneste-te in pace!” fiindca am spart-o neintentionat.Am ajuns sa cant la acustica si mi se pare geniala.pot face multe lucruri dragute plus ca ador griff-ul subtire.Chitara “postata” de tine mi se pare draguta,dar sa ai grija cu shoppingul online,de exemplu eu am observat la chitara mea ca e putin defecta,e crapata vopseaua la imbinarea cutiei de rezonanta cu griff-ul si altceva ce mi s-a parut ciudat e ca nu mi-au trimis nicio garantie, nimic .in fine,sunt multumita de ea si am luat-o la acelasi pret ca si cea pe care ti-o doresti ,doar ca nu am primit decat chitara si o cutie de carton:))! imi ajunge!

  35. Avatar
    January 06, 2012

    Buna! Imi caut si eu o chitara…clasica sau acustica….cam pana intr-un milion…sunt incepatoare…..defapt nici nu stiu sa cant…este prima mea chitara…
    De unde imi pot lua o chitara buna?…Sunt din Bucuresti…m-am sus in carrfeur si am gasit una la un milion,dar nu avea corzi si era zgariata….cu corzi adica noua era 242….HELP!!!

  36. Avatar
    January 08, 2012

    Kittykems , salut nu cred ca vei gasi chitara fie acustica sau clasica care sa ,,semene“ cu o chitara la mai putin de 2 milioane , ar trebui sa mai strangi bani pentru ca daca vrei una buna cum ai zis tu sub 3 milioane nu gasesti. Mult noroc

  37. Avatar
    June 01, 2012

    salut!!! de curand mi-am achizitionat o chitara ibanez acustica model v50njk, problema este ca sunt incepator si se pare ca nu am facut alegerea corecta si spun asta ptr ca am inteles ca sunt chitare cu griful mai distantat ptr incepatori, as dori un sfat si totodata o indrumare catre o achizitionare corecta, multumesc!!

  38. Avatar
    January 04, 2013

    Buna ziua
    Am nevoie de sfaturile dvs pt un vis de-al sotului meu.
    Isi doreste sa invete sa cante la chitara , are un sollo pe care abia acum am aflat ca isi doreste sa il cante . Nu stiu care este dar doresc sa ii fac o surpriza.
    Cu ce trebuie sa ma pregatesc ?
    Ce chitara ar trebui sa cumpar pt un incepator ? Nu este nici foarte inalt si nu are nici o mana foarte lata.
    Daca aleg o chitara “manuala” care ar fi discomfortul , cu ce il va ajuta mai mult cea “electrica”.
    Multumesc.

  39. Avatar
    January 06, 2013

    Buna Alexandra,

    Daca acel solo este cantat pe o chitara electrica atunci ai garantia faptului ca ii va face placere sa il invete pentru ca va suna cat mai aproape de varianta care ii place lui.

    Asa cum a spus si Mihai in acest articol ( http://www.lectii-de-chitara.ro/2011/06/cinci-mituri-despre-chitara/#comment-4002 ), daca ii place chitara electrica atunci poate sa inceapa lectiile pe chitara electrica direct. Dezavantajul principal ar fi acela ca va trebui cumparat si un amplificator. Deci bugetul va fi mai mare.

    Majoritatea chitarelor sunt ok pentru orice maini.

    Aici gasesti mai multe despre tipurile de chitare: http://www.lectii-de-chitara.ro/2009/12/tipuri-de-chitare/

    Avand in vedere ca este un cadou, cred ca cel mai bine ar fi sa discuti cu unul din magazinele din orasul tau, iar in cazul in care doreste altfel de chitara sa o poti schimba.

    Succes in alegerea pe care o vei face si sper sa ii placa.

    Alec

  40. Avatar
    July 13, 2013

    Ok deci… Am 13 ani, trec pe a 8-a.
    Am facut un semestru chitara acustica, dar profesorul nu mai tine cursuri fiind ca este ocupat.
    Eu sunt metalist si iubesc muzica. Ascult muzica cand mananc, cand imi fac temele, cand ma joc, chiar si cand merg la toaleta :))
    Pe mine chiar ma pasioneaza chitara, Slash fiind chitaristul meu preferat. Am vorbit cu parintii mei despre lectii de chitara, si am precizat ca vreau sa ma apuc direct de chitara electrica. Dar ei nu sunt deloc de acord… Am sa incerc sa ii conving. ;)
    Pana atunci am niste intrebari:
    -Ma gandeam la packul de incepatori de la Peavey… De unde il pot achizitiona? Doresc detalii :/
    -Daca mai am nelamuriri, pot sa va contactez in viitor pentru ajutor?
    Multumesc anticipat si scuze pentru comentariul lung :)

  41. Avatar
    July 17, 2013

    Buna Raduuc !

    Apreciez interesul tau pentru muzica si pentru chitara.
    Se gasesc de cumparat multe pachete pentru incepatori, care contin chitara, husa, acordor, pene, curea etc., si la preturi accesibile.
    Spre exemplu, aici ai un pachet de chitara acustica: http://mcmusic.ro/chitare/acustice/ibanez-v50njp-pachet-chitara-acustica-cu-accesorii-v50njp.html ,iar aici un pachet de chitara electrica: http://www.mcmusic.ro/chitare/electrice/ibanez-grx70dxju-pachet-chitara-electrica-grx70dxju.html . Ambele sunt ideale pentru incepatori.
    Te sfatuiesc sa nu investesti bani foarte multi pentru inceput, investitia va venit odata cu progresul tau la chitara. Eu iti recomand sa studiezi mai intai pe chitara acustica, deoarece trebuie sa apesi mai tare pe corzi si te va ajuta mai mult sa iti “calesti” degetele. Dupa iti va fi mult mai usor, cand vei trece pe chitara electrica.

    Iti urez succes, iar daca pe viitor mai ai nelamuriri, te asteptam sa apelezi cu incredere la Lectii-de-chitara.ro

    Alin

  42. Avatar
    December 07, 2013

    Ce-mi recomandati pt. un cover perfect al melodiei Let Her Go? :)

  43. Avatar
  44. Avatar
    July 11, 2016

    Salut!Am 13 fac 14 in august si trec a 8 a.Doresc sa achizitionez o chitara.Momentan nustiu ce tip de chiatara mi-ar placea cu adevarat,dar ma atrage chitara electrica(nu am atins vreodata vreo chitara).
    Din cate stiu pentru chitara rlectrica imi trebuie ceva gen o boxa(am uitat cum se cheama)chitara se conecteaza la ea.
    Daca puteti sa imi recomandatis o chitara electrica ar fi super.
    Fara acea boxa de la chitara merge sa canti la ea?La electrica banuiesc ca iti trebuie pana sau poti canta si fara.Care sunt avantajele si dezavantajele la o chitara electrica?Din pacate nu stiu nici macar notele muzicale(imi e rusine).
    Sper sa ma ajutati multumesc!

  45. Avatar
    July 29, 2020

    Am cumparat o chitara Epiphon Pro 1 Ultra , (defect de fabricatie) fara nici o agresiune sau sprasolicitare cu corzile originale , cordarul pur si simplu s-a dezlipit de pe corp. Norocul ca echipa Souncreation Timisoara a inteles situatia si mi-a schimbat-o. Multumesc pe aceasta cale echipei Soncreation Timisoara !

  46. Avatar
    December 23, 2020

    Salut, am o chitara PSD(??) cu doze Humbucker, o chitara care scoate un sunet slab de tot. Mult sustain, nu are atac deloc, dinamica nici atat. Chitara electroacustuca pe care o am, suna mult mai bine decat aceasta. Acum am schimbat dozele cu unele de ocazie si tot asa suna, prost. Ce ar fi de facut?
    Multumesc anticipata!

<