Open top menu

Al di Meola revine în România

Celebrul chitarist Al di Meola, aflat la momentul acesta în turneu mondial, şi-a anunţat revenirea în România pe scena Sălii Palatului în data de 25 mai 2010, alături de New World Sinfonia, pentru un nou regal chitaristic de excepţie.

Pentru cei care nu sunt familiari cu Al di Meola, acesta este cunoscut pentru tehnica sa excepţională şi solo-urile foarte rapide. Stilurile pe care le abordează pornesc de la jazz, fusion mergând până la cele latine, cum ar flamenco. Piese precum “’Mediterranean Sundance” şi “Lady of Rome, Sister of Brazil’” sunt definitorii pentru influenţele sale mediteraneene.

Chitaristul a influenţat la rândul său foarte mulţi muzicieni de jazz, dar şi de rock, fiind desemnat de patru ori de către prestigioasa revistă “Guitar Player Magazine” drept cel mai bun chitarist de jazz.

Ar mai fi de mentionat colaborările pe care le-a avut cu faimosul pianist de jazz Chick Corea, chitaristul Stanley Jordan, bassistul Stanley Clarke, violonistul Jean-Luc Ponty, dar si colaborarea cu John McLaughlin şi Paco de Lucia, din care a rezultat un album de succes cu influenţe flamenco numit “Friday Night în San Francisco”.

Pentru cei care au nevoie de motive în plus pentru a veni la concertul Al di Meola, mai jos am pus un video cu Al di Meola alături de Paco de Lucia şi John McLaughlin.

Biletele pentru acest concert organizat de Amphitrion sunt disponibile pe site-ul www.myticket.ro şi în reţeaua magazinelor Diverta, la preţuri cuprinse între 80 şi 250 RON, în funcţie de poziţia în sală.

Marius
Written by Marius

Chitarist, compozitor, muzician.

2 Comment responses

  1. Avatar
    May 03, 2010

    lol =)) asta da treaba…

  2. Avatar
    May 24, 2010

    Abia astept :D

<