Open top menu
Marius experimentează alături de A.G.

Marius experimentează alături de A.G.

Nu ne stă în fire să ne lăudăm între noi, ar fi şi puţin deplasat ca de fiecare dată când unul dintre noi are un concert să ne scriem reciproc recenzii :) Doar că de această dată sunt cu atât mai motivat să scriu despre cea mai recentă apariţie a lui Marius cu cât reprezintă un pas mai departe de sfera familiară a rock-ului sau a improvizaţiilor blues.

Colegul meu Marius Furduescu a primit invitaţia de-a fi chitaristul lui A.G. pentru primul concert amplu al acestuia ca frontman. Pentru cei care nu l-au descoperit încă: A.G. (Adrian Georgescu) este un tânăr solist şi compozitor independent care a lansat până acum două single-uri, “Spotlights” şi “From Now On”. Stilul său se află la graniţa dintre un pop-rock cu un cocktail de influenţe moderne şi un alternative cu tentă urbană.

Piesele interpretate pe 19 decembrie în clubul Prometheus din Capitală au fost în proporţie de 90% creaţii originale NMC & A.G. Productions, “condimentate” cu câteva cover-uri bine alese şi reorchestrate de la zero pentru a se mula cât mai bine pe personalitatea artistului.

Pentru Marius, concertul a fost de la început până la final un joc de echilibru între sound-ul cald, dar penetrant al unei Takamine electro-acustice şi forţa riff-urilor conturate de chitara lui electrică Grosmann custom.

Iată câteva secvenţe din concert:

Inedit a fost şi faptul că Marius şi NMC au decis să apeleze la AmpliTube (rulat în timp real de pe un laptop) pentru a obţine un sound foarte modern, fluid de chitară – o decizie curajoasă,dat fiind că emulatoarele “stau” încă mai greu  în mix şi tind să piardă din prezenţă. Avantajul a fost însă că s-a păstrat sunetul de studio al chitarei, care s-a aşezat cum trebuia peste backing track-urile create de NMC.

Din partea lui A.G. am avut parte de un show dinamic (nu degeaba are ritmul în sânge – şi-a început cariera muzicală ca toboşar!), cu destul de multă siguranţă de sine pentru un prim show de durată mare şi suficientă expresivitate cât să convingă chiar şi cei mai sceptici ascultători.

Energia show-ului s-a datorat şi folosirii backing track-urilor, o soluţie tot mai populară printre muzicienii aflaţi la început de drum sau constrânşi de circumstanţe să cânte în locaţii nu tocmai concepute pentru un band în toată regula. Fireşte, nu mai ai cum să faci un solo sau să te apuci de improvizat în mijlocul melodiei, dar sunetul rămâne mai curat şi mult mai uşor de controlat, fidel în cele din urmă variantelor de studio. O voce şi o chitară pot face minuni în contextul potrivit, am învăţat asta pe propria piele.

Revenind la A.G. şi Marius, printre momentele mele favorite din concert s-au numărat “Diary of Jane” (cover acustic după Breaking Benjamin), “No Borders” (o piesă mai veche dar senzaţională a duo-ului de compozitori NMC – A.G.), “I Know” şi bineînţeles “Firework” (o preluare neaşteptată şi foarte bine lucrată după Katy Perry).

Aştept cu interes următorul concert şi promit să-l anunţ din timp şi pentru voi – până atunci, vă invit să urmăriţi primul videoclip al lui A.G., “From Now On”:

Alec
Written by Alec

Chitarist, compozitor, profesor de chitara, vizionar. Dependent de muzica.

7 Comment responses

  1. Avatar
    December 22, 2010

    Salutare!

    Felicitari Marius pentur prestatie…chiar mi-a placut:x

    Mi-a ramas in inima mai ales coverul acustic de la ,,Diary of Jane”:x…Ce mai’,a fost SUPER!

    Mai asteptam si alte concerte de acest gen.

    Succes in continuare!

    PS:IL salut si pe creatorul acestui articol,Alec Sandor:>

    V-am salutat!

    oZz

  2. Avatar
    December 22, 2010

    Te salutam si noi, oZz, si asteptam ziua cand te vom vedea la concertele noastre :) Multumim pentru sustinere si apreciere in tot acest timp. Succes si inspiratie in anul care vine!

  3. Avatar
    December 23, 2010

    @Alec

    Salut din nou,

    Vreau sa te anunt ca oficial,azi,23.12.2010,implinesc un an de cand am primit primea mea chitara si am invatat primele acorduri:D
    Nu sunt super mandru de mine pentru cat am invatat,gandesc ca s-ar fi putut si mai bine!
    O sa incerc in anul care vine sa dau tot ce pot si sa ma ridic asteptarilor mele ai ale voastre:D

    V-am salutat!

    oZz

  4. Avatar
    December 23, 2010

    La multi aaaaaani oZz! Sa-ti “traiasca” chitara, sa fii inspirat si motivat si sa canti cat mai mult cu ea!

    Cu siguranta anul care vine va fi mai bogat din punct de vedere al experientelor muzicale, trebuie doar sa-ti doresti si sa depui ceva mai mult efort.

    Fii mandru de fiecare pas pe care l-ai facut, nu te subestima si priveste tot timpul cu incredere spre viitor, vei fi atat de bun pe cat te increzi ca poti fi.

    Marius si cu mine suntem alaturi de tine la fiecare pas. La multi ani inca o data!

  5. Avatar
    December 23, 2010

    @oZz Multumesc, ma bucur ca ti-a placut! Ii voi transmite impresiile tale si lui A.G!

  6. Avatar
    December 23, 2010

    @oZz La multi ani, oZz! As vrea sa te felicit pentru faptul ca ai implinit 1 an de chitara. Primii 5 ani sunt mai grei (ca la Politehnica), ca apoi nici daca vrei nu mai poti lasa chitara din mana.

    Ceea ce-ti urez eu pentru urmatorii ani este sa gasesti permanent modalitati de a mentine proaspat interesul pentru chitara si neaparat sa-ti stabilesti un scop (si nu genul sa stiu sa cant, pentru ca nu va functiona. Mai degraba: sa pot improviza in genul X, sa gasesc cat mai multe voicing-uri pentru progresia X, s.a.m.d). Nu uita ca lipsa unui scop te va face sa-ti pierzi intersul rapid, insa un scop foarte bine definit, clar si usor de masurat te va ajuta sa ai rezultate din ce in ce mai bune.

    Mult spor in continuare,

    Marius

  7. Avatar
    December 23, 2010

    Salutare,

    Va multumesc amandurora pentru urari:D,si sa dea Dumnezeu sa cant tot mai mult,si sa ne intalnim la anul,poate,la un Jam Session:D

    Va multumesc inca odata si va doresc un Craciun si un An Nou cat se poate de frumoase:D

    V-am salutat!

    oZz

<