Open top menu
S-a deschis noul Guitar Shop!

S-a deschis noul Guitar Shop!

Aseară am avut plăcerea de-a fi invitat la deschiderea oficială a noului magazin Guitar Shop/Pro Guitar. Magazinul ce este în egală măsură reprezentanţă Fender şi loc de întâlnire preferat de chitarişti s-a mutat pe Ştirbei Vodă 172, la două etaje de chitare, amplificatoare şi accesorii pentru instrument, într-o prezentare primitoare şi… occidentală.

Am întâlnit la un pahar de vin şi vorbă prieteni vechi şi noi, alături de nume sonore din lumea chitarei: Călin Grigoriu, Vlady Săteanu, A.G. Weinberger, Nicu Patoi, Rareş Totu, George Pătrănoiu, Cristi Zăpadă, Christian Becker şi mulţi alţii. Am petrecut mai bine de-o oră uitându-mă la chitare împreună cu Alexandra – şi ei îi plac locurile care miros a muzică şi, implicit, te inspiră.

Câteva lucruri bune de adăugat la wishlist pe care le-am admirat la ProGuitar ieri seară: amplificatorul Fender Mustang II de 40W (despre care v-am mai vorbit şi am aflat între timp că va exista şi-n variante de 100, 150 W), superba Ephiphone Les Paul by Zakk Wylde, acustica Fender Sonoran SCE Custom, albastră precum marea – şi, nu în ultimul rând, rafinatul Fender Stratocaster Eric Johnson, la care Călin Grigoriu a cântat câteva piese, încântându-i pe cei prezenţi.

Iată cum se ajunge la noul sediu Guitar Shop (click pe poză pentru a vedea harta la dimensiuni mai mari):

Iată şi fotografii de la eveniment:

Foto: Andrei Zarnoveanu

Alec
Written by Alec

Chitarist, compozitor, profesor de chitara, vizionar. Dependent de muzica.

6 Comment responses

 1. Avatar
  October 16, 2010

  @Alec

  Salut Alec,

  Am auzit si eu cate ceva despre noul magazin GuitarShop…e chiar tare…Asteptam cu nerabdare poze de la eveniment!

  Eu mi-as dori sincer doar un Fender Squier Bullet:D
  Pentru ca:suna bine,are cam tot ce-i trebe si este si la un pret accesibil:D:D

  S-ar putea sa achizitionez una la Craciun…dar pana atunci mai este si…,,’om trai si ‘om vedea”

  Deasemenea,as vrea sa stiu si parerea ta despre aceasta chitara:D:D

  Astept raspunsul tau:)

  Iti urez mult succes!

  Te-am salutat!

  oZz

 2. Avatar
  October 17, 2010

  oZz,
  pana ce-ti raspunde Alec, as vrea sa te intreb pentru ce gen muzical ai vrea sa-ti cumperi chitara. Nu de alta dar Fender Squire Bullet(care de fapt si de drept este Squire Bullet Stratocaster -produs sub licenta de la Fender), este o chitara pentru: Folk-Alternativ-Jazz( destul de bunicica). Daca esti incepator sau student ti-o recomand, dar daca vrei ceva pentru un sunet mai agresiv atunci ar trebui sa te indrepti cu privirea spre o chitara de genul Ibanez GRX90,Aria MAC-55, ori daca vrei o chitara gen usor adaptabila pentru diverse stiluri muzicale atunci poti apela la un Epiphone Les Paul Special II.

  O zi buna in continuare,
  KryptoMan

 3. Avatar
  October 19, 2010

  Salut Ozz,

  Squierul Bullet Stratocster este intradevar o chitara buna si foarte accesibila.Este produsa chiar de Fender (nu sub licenta) si este destul de versatila, avand in vedere faptul ca se fabrica si in varianta HSS(cu doza humbucker la bridge).Combinatia HSS iti ofera in acelasi timp si un sound agresiv(doza humbucker) si unul soft specific Stratocasterului, excelent pentru clean(datorat dozelor sigle coil). In concluzie poti aborda o multitudine de genuri muzicale, nu numai Folk-Alternative sau Jazz.
  My 2 cents.

 4. Avatar
  October 28, 2010

  Salutare,

  Sunt incepator.As vrea sa stiu parerea voastra despre Ibanez GRG170. Genul pe care as vrea sa-l abordez ar fi thrash, speed metal. Si inca una: ce distors mi-ar trebui. Imi faceau cu ochiul Behringher UM300 si (dar este aproape triplu ca pret) Line 6 Uber Metal. Ar mai fi altele?

  Multumesc frumos.

  Cheers!

  Ionut

 5. Avatar
  October 28, 2010

  Salut Ionut,

  chitara pe care ti-ai ales-o este foarte OK pentru inceput, are si distanta buna si cu siguranta te va insoti cu succes in primii tai pasi in lumea muzicii.

  Orice gen ai dori sa abordezi, distorsul de pe un amplificator cu lampi va fi idealul – dar daca nu ai un amp acum, poti incepe cu o pedala.

  Un distors care s-ar potrivi genurilor trash si speed metal este acesta (un pic mai dur decat Hot Head-ul pe care l-am oferit de curand ca premiu):
  http://www.digitech.com/products/Pedals/MetalMaster.php

  Mult succes!

<