Open top menu
Nou: Fender Mustang I şi II

Nou: Fender Mustang I şi II

Adesea îmi însoţesc elevii la magazinul de muzică atunci când plănuiesc să-şi cumpere primul amplificator pentru chitara electrică. De cele mai multe ori, problema se pune în felul următor: buget rezonabil, un amp nu prea zgomotos pentru apartament şi care ar face totuşi faţă la o cântare dacă ar fi cazul, câteva efecte pentru a nu investi şi în procesor/pedale din prima.

Ei bine, decizia nu este niciodată uşoară – şi ca să ofer un exemplu ce pare să îmbine toate aceste calităţi, am ales noile modele de Fender Mustang, I şi II.

Sound-ul poate fi modelat cu uşurinţă datorită celor 24 de efecte, printre care se numără chorus, flanger, tremolo, octaver şi mai multe tipuri de reverb şi delay. Seria Mustang vine cu 24 preset-uri de amplificatoare, ce oferă versatilitate serioasă… la îndemână.

Fender Mustang I (8”) este un combo cu o putere de 20 Waţi, în vreme ce Fender Mustang II (12”) îţi oferă 40 W de energie rock pură. Ambele au ieşire pentru căşti, ceea ce înseamnă că vei putea repeta oricând şi oriunde fără să deranjezi pe cineva.

Conectarea prin USB este o noutate şi constituie un pas în “digitalizarea” setup-ului tău.

Amplificatoarele pot fi foarte simplu conectate la calculator cu un cablu USB, iar cu ajutorul programului special Fender Fuse, pe care-l primeşti gratuit, vei putea administra tonurile stocate în memoria amp-ului, instala preset-uri noi şi chiar face schimb cu alţi utilizatori ai software-ului.

Amplificatorul pentru chitară electrică Fender Mustang I poate fi achiziţionat şi în România la preţul de 495 ron, în vreme ce modelul Fender Mustang II se găseşte şi el pe GuitarShop.ro, la preţul de 795 ron.

Iată şi un video de test:

Alec
Written by Alec

Chitarist, compozitor, profesor de chitara, vizionar. Dependent de muzica.

7 Comment responses

 1. Avatar
  September 22, 2010

  Mustang I nu e bun si pentru o electro-acustica?

 2. Avatar
  September 22, 2010

  Salut Marius,

  Sincer nu recomand folosirea chitarei acustice sau electro-acustice pe un amplificator de electrica si nici invers. Cel mai bine este sa investesti intr-un amp conceput special pentru acustica, in genul Marshall AS100D sau Marshall As50D.

  Succes,

  Alec

 3. Avatar
  February 03, 2011

  In afara de chitara mi am luat si amplificator.Am achizitionat un vox vt40+ dupa parerea mea superior calitativ al mustangului.Este un amplificator de modelare hybrid.Contine un tb 12ax7.Are 33 de amplificatoare,22 de pedale si multe alte efecte.Ajunge pana la 60w. Pretul este asemanator cu al mustang II.Costa 1000 de ron.L-am cumparat de la mc music.

 4. Avatar
  February 04, 2011

  @ Ciprian felicitari pentru noile achizitii! Sa te bucuri de ele ;)

  Cat despre comparatia intre cele doua amplificatoare, cred ca lucrurile sunt pana la urma subiective. Sunt chitaristii care prefera sound-ul Vox (chiar si in varianta hybrid), in vreme ce altii nu se pot desparti de Fender.

  Pana la urma, tot ce conteaza e sa sune bine pentru tine si sa te inspire in timp ce canti.

  Rock on!

 5. Avatar
  January 11, 2012

  Ce parere aveti de Mustang II pentru genuri cum ar fi metalul sau chiar mai agresive ? As dorii sa cumpar unul si nu sunt sigur daca se potriveste cu genul cantat de mine.

<