Open top menu
Steve Vai la Berklee:Cea mai mare lectie de chitara din lume

Steve Vai la Berklee:Cea mai mare lectie de chitara din lume

Steve Vai şi-a propus un proiect extrem de ambiţios pe anul acesta, pentru a promova educaţia muzicală şi implicit Berklee, dar şi a aduce împreună chitarişti din întreaga lume pentru un eveniment fără precendent.

Pe 3 martie 2011, artistul va susţine un master class transmis în direct pe Internet, din studiourile Livestream din New York. Steve Vai îşi propune să intre în Guiness Book cu această iniţiativă: cea mai mare lecţie de chitară susţinută vreodată.

Participarea este gratuită şi, fireşte, sunt aşteptaţi cât mai mulţi chitarişti din toate colţurile lumii. Ora începerii evenimentului este 20:30 (ora României).

Master class-ul va dura 30 de minute, timp în care celebrul chitarist va oferi sfaturi legate de tehnică, motivaţie pentru tinerii instrumentişti şi tips-uri pentru dezvoltarea propriului stil. Oricine poate trimite întrebări pe site până la data programată pentru lecţie, urmând ca artistul să le aleagă pe cele mai interesante şi să ofere răspunsurile pentru ele la finalul master class-ului. Click aici pentru a-l întreba ceva pe Steve Vai!

“Acest eveniment online este, alături de eforturile susţinute ale Berklee de-a promova educaţia muzicală în întreaga lume, un exemplu extraordinar pentru genul de colaborare fără graniţe adoptat de această şcoală. Fie că eşti din Boston, Bombay sau Brussels, vei putea fi alături de noi pe 3 martie, vom fi cu toţii împreună”, declară artistul.

Click aici pentru a te înscrie la cea mai mare lecţie de chitară din lume!

Pentru fiecare participant înregistrat pe site în timpul lecţiei, Berklee va dona câte un dolar în contul burselor Steve Vai, ce sprijină educaţia tinerilor muzicieni fără posibilităţi financiare.

Cursul “Steve Vai Guitar Techniques” la Berklee

Steve Vai, care este la rândul său absolvent al celebrei facultăţi din Boston, a pregătit un curs special de trei luni pentru chitariştii ce doresc să-şi (re)descopere instrumentul şi stilul. Artistul a construit programa pe baza exemplului personal (de la tehnicile sale ce uimesc publicul de 20 de ani încoace până la concepte muzicale de nişă şi alegerea repertoriului).

Dincolo de a înţelege secretele de virtuoz ale lui Vai, studenţii vor deprinde în primul rând arta de a-şi croi propriul stil, de a-şi găsi propria “voce” prin intermediul chitarei. Cursul “Steve Vai Guitar Techniques” este disponibil în regim online şi costă 1395$. Înscrierile sunt acum deschise, iar prima serie va debuta pe 4 aprilie 2011.

Alec
Written by Alec

Chitarist, compozitor, profesor de chitara, vizionar. Dependent de muzica.

2 Comment responses

 1. Avatar
  February 16, 2011

  @Alec

  Salut Alec,

  Cand am vazut articolul,am zis ca e un ,,articol tipic bun al Lectii-de-chitara.ro”dar,dupa ce am citit 2-3 cuvinte,am ramas socat.Este o oportunitate pentru toti chitaristii din toata lumea.

  Abia astept!!

  Te salut si Rock on!

  oZz

<